VOLAND PARTNERS

on teknologiayritysten kehittämiseen erikoistunut vähemmistösijoittaja. Autamme kunnianhimoisia yrittäjiä menestymään kehittämällä yritystä systemaattisesti ja strategisesti, yhdessä yrittäjätiimin kanssa.

Missiomme on tehdä työtä yhdessä yrittäjien kanssa ja rakentaa menestyviä yhtiöitä vastuullisesti. Luomme yhdessä menestystarinoita, joista koko yhteiskunta hyötyy.

Artboard 2@2x
ryhmäkuva
 

INVESTOINTI-
STRATEGIA

Voland Technology Growth Fund I -rahastostamme sijoitamme suomalaisiin, kunnianhimoisiin, kasvaviin teknologiayrityksiin. Teemme vähemmistösijoituksia yrityksiin, joiden liiketoimintamalli on jo todistetusti toimiva, ja yhdessä yrittäjien kanssa viemme yritystä kohti seuraavia kasvuportaita. Luomme arvoa: peruskalliolle rakennetut vastuulliset ja vahvat yritykset, jotka kestävät myrskyjä ja hyödyntävät myötätuulia, tuovat myös parhaat hyödyt niin yrittäjille, sijoittajille kuin yhteiskunnallekin.

Painotamme vahvasti systemaattista  strategiatyötä ja strategian vaikuttavaa johtamista. Kanssayrittäjinä osallistumme yrityksen täyden potentiaalin löytämiseen yhdessä yrittäjän kanssa, samalla nauttien yhteisestä matkasta.

TEKNOLOGIA

Digitaaliset teknologiat muuttavat teollisuuden arvoketjuja vauhdilla. Suomalaisten teknologiayritysten huikea potentiaali luo oivallisen kasvualustan kansainväliselle menestykselle. Tämän toteuttamiseen tarvitaan paitsi investointeja myös relevanttia kokemusta oikeiden strategisten askelten ottamisesta. Voland tarjoaa yrittäjille ja kohdeyrityksille rahoituksen lisäksi näkemystä, kokemusta ja työkaluja kanssayrittäjinä prosessin läpi.

VASTUULLISUUS

Lataa vastuullisuusraporttimme ja lue lisää vastuullisuudestamme täältä.

Olemme täysin sitoutuneet vastuullisuusajatteluun yritysten kehittämisessä. Tämä heijastuu myös arvonluontiin yrityksissä: uskomme, että ESG -asioiden kehittäminen ja integroiminen kasvuyritysten strategioihin on välttämätöntä nykypäivän yritysten menestymiseksi. Emme ainoastaan hallitse kestävyysriskejä, vaan ymmärrämme myös, miten yrityksen arvo kasvaa vastuullisuutta systemaattisesti kehittämällä.

Ympäristötietoisuuden, sosiaalisen hyvinvoinnin sekä hyvän hallintotavan (ESG) huomioiminen yhdistettynä liiketoiminnan pitkäjänteiseen kehitykseen luo yrityksiä, jotka on rakennettu peruskalliolle, ja joiden arvostukset ovat kestävällä pohjalla. Tuemme portfolioyrityksiämme rakentamaan vahvempia strategioita, jotka ottavat nykyiset ja tulevaisuuden ESG -vaatimukset huomioon.

KASVUSIJOITTAMINEN

Kasvusijoittaminen on yksi nopeimmin kasvavista yksityisen pääoman strategioista markkinalla nykypäivänä. Se tuottaa todistetusti sijoittajille tuottoa, kohtuullisella riskillä.

Toisaalta teknologia-alalla toimivien kasvuyhtiöiden kasvun tukeminen pääomasijoittamisen ja yhdessä yrittämisen keinoin on avain menestykseen monen yrityksen elinkaaren aikana. Tämä voi estää hyvien yhtiöiden myynnin liian aikaisessa vaiheessa ja mahdollistaa yrittäjän kasvutavoitteiden toteutumisen samalla hyödyttäen kaikkia sidosryhmiä.

Vapautamme suomalaisten teknologiayritysten arvoa markkinaan ja tuemme yritysten kasvua vastuullisesti. Näin tuotamme arvoa myös koko yhteiskuntaan. Tuottamamme ensiluokkainen arvo syntyy työskentelemällä portfolioyhtiöidemme kanssa yhdessä kädet savessa ja tuomalla heidän käyttöönsä vertaansa vailla olevan kokemuksemme.

Layer 7

PORTFOLIO

Johdatamme kunnianhimoisia yrittäjiä ja heidän yrityksiään uudelle tasolle hyväksi havaitun arvoa luovan lähestymistapamme kautta.

Pääoman lisäksi tarjoamme syvää liiketoimintaosaamista ja strategista näkemystä sekä ammattitaitoista kumppanuutta ja yhdessä yrittäjyyttä kunnianhimoisille teknologiayrittäjille. Neuvonantajiemme avulla löydämme parhaat taitajat hallitustyöskentelyyn, ja toimimme vastuullisena kumppanina, joka kehittää liiketoimintaa yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Toimimme yhteistyössä johdon kanssa ja tarjoamme yrityksen käyttöön sopivat operatiiviset osaajat ja erikoisosaajat. Arvioimme yrityksen nykytilaa ja suunnittelemme yhdessä kasvustrategian yhteiselle matkalle kasvattaaksemme yrityksen strategista arvoa, hyödyntäen arvonluontimalliamme.

Hyvä teknologiayrittäjä: me haluaisimme tutustua juuri sinuun. Täytä yhteystietosi lomakkeelle tai lähetä meille sähköpostia, niin tavataan.

cloud1

Cloud1 on datavetoisiin pilvipalveluratkaisuihin keskittynyt suomalainen asiantuntijayritys. Cloud1:n auttaa asiakkaitaan muuntamaan datan aidoksi liiketoimintahyödyksi, parantamaan tuottavuutta ja tehostamaan prosesseja. Cloud1:n palvelut koostuvat Azure- osaamisesta, arkkitehtuurisuunnittelusta, analytiikka-, data- ja integraatioratkaisujen ketterästä kehittämisestä sekä Microsoftin kehittyneen analytiikan ja low code -ratkaisuista. Cloud1:n liikevaihto vuonna 2022 oli noin 8 miljoonaa euroa. Lue lisää: www.cloud1.fi

balanco_logo-06
Balanco Accounting on palvelukeskeinen tilitoimistoalan edelläkävijä. Balanco Accounting on noussut taloushallinnon alalla suurten yhtiöiden haastajaksi innovatiivisella ja teknologiamyönteisellä otteellaan, uudistaen alan perinteisiä toimintatapoja. Balanco tuo palveluportfolioon innovatiivisia teknologioita, kuten tekoälyä, pilvipalveluita sekä automaatiota, ja tuo lisäarvoa asiakkaille uudistamalla totuttuja toimintatapoja. Balanco on luotettu kumppani yrityksille, jotka haluavat virtaviivaistaa kirjanpitoaan, verostrategioitaan tai palkanmaksuaan, ja tarjoaa laajan skaalan erilaisia konsultointipalveluita. Lue lisää:  www.balanco.fi
Biila logo blue

Biila Solutions Oy on Suomessa ja Ruotsissa toimiva teknologiayhtiö, joka tunnetaan edistyksellisestä autologistiikan alustasta. Biilan pääasiallisia asiakkaita ovat autokaupat, huoltoliikkeet ja leasing-yhtiöt, joiden tarpeisiin Biila siirtää minkä tahansa auton keskimäärin 29 tunnin sisällä. Biilan alustan kautta käytettävissä on noin 1800 aktiivisen kuljettajan verkosto. Vuonna 2023 Biilan kautta siirrettiin noin 90 000 autoa. Lue lisää: www.biila.io

 

TIIMI

Olemme erittäin kokenut ja monimuotoinen tiimi, jonka tulokset puhuvat puolestaan ja jonka vastuullisuudentunto on vankkumaton. Olemme toimineet lukuisissa teknologia-alan johtotehtävissä Suomessa ja kansanvälisesti yli 20 vuoden ajan.

Meillä on vankat näytöt menestyksekkäiden liiketoimintojen johtamisesta ja erinomainen maine, joten ymmärrämme, millaisia ainutlaatuisia vaateita kasvuvaiheessa olevissa yrityksissä kohdataan. Saadaksemme portfolioyhtiön koko potentiaalin esiin ajattelemmekin itsemme kanssayrittäjiksi portfolioyritystemme kanssa. Olemme pragmaattisia, ahkeria, nöyriä ja yhteistyökykyisiä partnereita, joiden mielestä elämä on liian lyhyt käytettäväksi merkityksettömästi.

MISSIO

Tavoitteemme on työskennellä yhdessä yrittäjien kanssa ja luoda menestyviä teknologiayrityksiä vastuullisesti. Autamme yhtiöitä menestymään.

 

arvot

Arvot muodostavat toimintamme ja intohimomme ytimen ja perustan. Tästä johtuen emme tee kompromisseja arvojemme suhteen missään tilanteessa.

Yhteistyö
Toimiva yhteistyö on maaginen voima: olemme tiimi jonka  jäsenet luottavat toisiinsa, arvostavat toistensa erilaisuutta ja osallisuutta, ja ovat omia autenttisia itsejään jokaisessa tilanteessa.


Vastuullisuus
Olemme järkähtämättömästi vastuullisia. Toimimme aina rehellisesti ja suoraselkäisesti, ja olemme kunnioittavia ja ammattimaisia työssämme.


Yrittäjyys
Arvostamme rohkeutta, kunnianhimoa ja aikaansaavuutta, ja haluamme vaikuttaa positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan ja talouteen.

 

PARTNERIT

Veera
VEERA SYLVIUS

Veera on Volandin toimitusjohtaja. Hän on tehnyt pitkän uran johtajana ja yrittäjänä mm. Space Systems Finlandissa. Hän on strategisesti ajatteleva visionääri ja rohkea kasvun johtaja,  joka uskoo arvopohjaiseen johtamiseen ja merkityksellisen yrityskulttuurin voimaan. Hän on  inspiroitunut vastuullisesta johtamisesta sekä yritysarvon luonnista systemaattisen strategia- ja kehitystyön avulla.

+358 400 658 589

Jyrki
JYRKI LAUNE

Jyrki on Suomen kokenein M&A -neuvonantaja teknologiasektorilla. Hän on ollut mukana sadoissa transaktioissa uransa aikana, auttaen teknologiayrityksiä, yrittäjiä sekä sijoittajia yhtiöiden kehittämisessä ja osto- ja myyntipuolen transaktioissa. Suoraselkäisyytensä, luotettavuutensa ja rehellisyytensä ansiosta Jyrki on toimialalla erittäin arvostettu ammattilainen.

+358 40 743 2391

Erkka
ERKKA NIEMI

Erkka on liiketoiminnan moniosaaja ja kokenut teknologiastrategi. Hänellä  on kovan luokan osaamista kansainvälisen kasvun johtamisessa teknologiayrityksissä. Hänen pragmaattinen lähestyminen yhdistettynä syvään teoreettiseen osaamiseen on tuonut lisäarvoa yrityksille monilla eri teknologiasektoreilla: mm. asiantuntijapalveluissa, ohjelmistokehityksessä, tietoliikentessä, teollisuudessa ja rahoitusalalla. 

+358 40 713 1568

Samuli
SAMULI SILJAMÄKI

Samuli on tehnyt uransa johtajana ja yrittäjänä yksityisissä ja julkisissa teknologiayrityksissä, ja on rahoituksen, talousjohtamisen, M&A -transaktioiden sekä pörssilistautumisten syväosaaja. Läpi uransa hän on ollut keskeisessä roolissa lukuisissa yritysostoissa ja teknologiayritysten pörssilistauksissa.

+358 40 709 2848

Kaikki sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@voland.fi

Associates

Max

Max Lehojärvi

Max on synnynnäinen tiimipeluri ja hänellä on vahva tausta investointipankkitoiminnasta, jossa hän on ollut mukana useassa IPO:ssa ja M&A -transaktiossa. Max kukoistaa vaativissa ympäristöissä, ja on vahvimmillaan päästessään ratkaisemaan haastavia tilanteita analyyttisesti.

ADVISORIT

profkuva-196

PETRI NIEMI

Petri on kasvuyrityksiin erikoistunut hallitusammattilainen. Peteä inspiroivat organisaation muutosprojektit, yrityskaupat, pörssilistaukset sekä kasvun johtaminen. Hän on johtanut Suomessa kuusi menestyksekästä pörssilistausta hallituksen puheenjohtajana (Bilot, Siili, Detection Technology, Vincit, Nextgames, LeadDesk), ja ollut mukana lukuisissa sijoituksissa ja exiteissä kolmen eri rahaston myötä.
profkuva-195

OSSI POHJOLA

Ossi on ICT-alan kokenut toimija sekä kotimaisesti että kansainvälisesti. Ossi on uransa aikana mm. johtanut Andersen Consultingia sekä Oraclen konsultointiliiketoimintoja EMEA:ssa. Viimeiset 20 vuotta hän on toiminut hallitusammattilaisena yhteensä noin 70 yhtiön hallituksissa, mm. Basware, Insta Group, Idean Enterprises, Fluido, Remedy Entertainment ja Salomaa-yhtiöt.
profkuva-188

JUKKA KOTOVIRTA

Jukalla on 35 vuoden kokemus teknologia-alalla myynnissä, tuotejohtamisessa ja strategiassa Telialla, Cisco Systemsissä ja F-securella, sekä myöhemmin konsulttina ja neuvonantajana kasvuyhtiöissä (Ekahau, jonka Ookla osti) ja Applifier (jonka Unity osti). Jukka vastasi Gearshift Groupin strategiapraktiikasta, auttaen lukuisia yhtiöitä kasvattamaan asiakas-arvoa ja skaalaamaan liiketoimintaa.

profkuva-191

JUSSI AUTERE

Jussi on sijoittajana erikoistunut teknologiapohjaista arvoa tuottaviin yrityksiin. Hänellä on vankka tausta ICT-alan startupien liiketoiminnan kehityksestä, ylimmän johdon tehtävistä, strategisesta suunnittelusta ja exit-prosesseista. Tutkijatausta tuo hänelle analyyttista ja kriittistä ajattelua.

profkuva-192

SIRPA JUUTINEN

Sirpa on yksi Suomen kokeneimmista yritysvastuun ja ESG:n ammattilaisista. Hän on viimeksi toiminut PwC:llä partnerina vastaten yritysvastuun palvelutuotannosta. Tällä hetkellä Sirpa toimii hallituksen jäsenenä Baltic Sea Action Groupissa ja ja neuvonantajana Outokumpu Oyj:n ESG Advisory Council-ryhmässä.  Sirpa on kirjoittanut yritysvastuusta kaksi kirjaa, mm.  Strategisen yritysvastuun käsikirja. 

profkuva-194

KAISA KURITTU

Kaisa on kokenut vastuullisuusammattilainen ja yrittäjä. Hän sparraa työkseen yritysten johtoa vastuullisuuden johtamisessa, mittaamisessa ja raportoinnissa. Kaisa on kirjoittanut useampia kirjoja, mm. kirjan Sijoita rahasi vastuullisesti.

profkuva-193

KATJA TOROPAINEN

Katja on Inklusiiv-organisaation perustaja ja toimitusjohtaja. Hän tukee yritysjohtajia, sijoittajia ja teknologiayrityksiä DEI-teemojen eli diversiteetin ja inklusiivisuuden edistämisessä sekä enkelisijoittaa startupeihin Atomicon enkeliohjelmassa. Katja on työskennellyt startup-tapahtuma Slushin johtoryhmässä pääkuraattorina.

Marcus-1

Marcus Blomqvist

Marcus on yrittäjä ja kansainvälisen M&A neuvonantoyhtiö Oaklins Merascon partneri. Marcus on avustanut useaa kasvuyhtiötä niin neuvonantajan, sijoittajan kuin hallitusjäsenen roolissa. Hänellä on myös vankka kokemus uusiutuvan energian toimialasta.

Seppo_Kuula_mustavalko

Seppo Kuula

Sepolla on yli 20 vuoden kokemus korkean teknologian yritysten muutoksen ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä. Ura on erityisesti painottunut asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen, palveluliiketoiminnan kehittämiseen, kulttuurivetoiseen muutosjohtamiseen sekä ratkaisumyynnin kehittämiseen organisaatioissa, kuten Unikie Oy, Enfo Oy Siili Solutions Oyj sekä Silo.AI.

Harry Brade 

Mikko Leino 

Events
Events
Layer 7

ura

Volandilla työskentelykulttuuri on inspiroiva ja aikaansaava. Arvostamme yhteistyötä, yrittäjyyttä ja vastuullisuutta; rehellisyys, aitous ja avoimuus johtavat aina parhaaseen lopputulokseen. Voland tarjoaa työyhteisön, jossa työhön on helppo rakastua.

Arvostamme kaikkien volandilaisten näkemyksiä. Meillä on matala hierarkia, moderni työyhteisö, terveet johtamisperiaatteet ja taatusti vastuullinen toiminta.

Tarjoamme työntekijöillemme kilpailukykyisen korvauksen työstä sekä kiehtovia uramahdollisuuksia.

Haluatko mukaan inspiroitumaan merkityksellisestä työstä mukavaan joukkoomme? Katso vapaat työpaikat LinkedInissä tai ota yhteyttä sähköpostilla tai kontaktilomakkeella tapaamisen järjestämiseksi.

 

VAATIMUSTENMUKAISUUS

Voland Partners on vaihtoehtorahastojen hoitaja (Alternative Investment Fund Manager, AIFM) ja Finanssivalvonnan alainen rekisteröitynyt toimija. Rahastomme ovat vaihtoehtorahastoja (Alternative Investment Funds, AIF) ja sitoudumme sääntöihin ja määräyksiin, jotka koskevat vaihtoehtorahastojen hallinnointia. Kuulumme vaihtoehtorahastojen hoitajia koskevan lain (162/2014) soveltamisalaan.

 

Voland Partners on Pääomasijoittajat ry:n jäsen (Finnish Venture Capital Association, FVCA). Osallistumme Pääomasijoittajat ry:n toimiin edistääksemme pääomasijoittamisen kehitystä ja ajaaksemme yhteistyötä erityisesti ESG ja kestävän rahoituksen ryhmissä yhdistyksessä. Noudatamme yhdistyksen läpinäkyvyysvaateita ja ohjeistoa, ja haluamme edistää vastuullisuutta koko toimialalla.

Noudatamme Invest Europen raportointiohjeistusta sijoittajaraportoinnissamme. Portfolioyhtiöiden arvonmääritys tehdään International Private Equity ja Venture Capital Valuation (IPEV) Guidelines -ohjeistusten mukaisesti.

ESG:n integroiminen kasvuyrityksen strategiaan antaa sysäyksen teknologiayritysten tulevaisuuden menestykselle. ESG-riskien tunnistamisen ja niiden hallinnan lisäksi on oleellista tunnistaa ESG-kehitykseen pohjaavia liiketoimintamahdollisuuksia.

Noudatamme Vastuullisen sijoittamisen politiikkaamme, joka pohjautuu arvoihimme, noudattaa YK:n PRI:ä (Principle for Responsible Investment), heijastaa vaatimuksenmukaisuuttamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (UN SGD’s) ja EU:n kestävän kehityksen rahoituksen tiedonantoasetuksen artiklan 8 (Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR) osalta. Se kattaa sekä oman toimintamme että ulkoisesti portfolioyhtiöidemme koko elinkaaren alkaen tunnustelevista keskusteluista yhteistyömadollisuuksien arvioinnista, suunnitteluun ja due-dilligence-prosessin läpivientiin ja lopulta yhteiseen arvonluontiin ja yrittäjyyteen, joka tähtää kohdeyhtiön exitiin. Politiikka myös kuvailee, miten raportoimme oleellisille sidosryhmillemme.

Lisätietoja Vastuullisen sijoittamisen politiikastamme antaa Veera Sylvius, Managing Partner, puh. +358 400 658 589.

Voland Technology Growth Fund I -rahasto on EU:n kestävän kehityksen rahoituksen tiedonantoasetuksen artiklan 8 mukainen rahasto (Sustainable Finance Disclosure Regulation, “SFDR”). Rahasto edistää ympäristövastuun tai sosiaalisen vastuun näkökulmia, mutta ei ole sidottu ainoastaan kestävään kehitykseen sijoittamiseen.

Me edistämme ympäristöön ja sosiaaliseen vastuuseen liittyviä näkökulma

 • Määrittelemällä kestävän kehityksen riskejä koko investointiprosessin ajan
 • Seuraamalla ja parantamalla yleisiä kestävän kehityksen indikaattoreita, joita sovelletaan jokaisessa portfolioyhtiössämme
 • Seuraamalla ja parantamalla määriteltyjä kestävän kehityksen indikaattoreita, jotka on valittu yrityskohtaisesti tehdyssä olennaisuusarvioinnissa, joka toteutetaan osana arvonluonnin viitekehystyötä.
 • Ottamalla huomioon PAI-indikaattorit (Principal Adverse Indicator), jotka on määritelty Draft RTS:ssä (ESA Final Report on Product Disclosures, RTS).

Kestävän kehityksen indikaattorit mittaavat kuinka rahaston edistämät ympäristö- ja sosiaaliseen vastuuseen liittyvät erityispiirteet saavutetaan.

Tyypilliset indikaattorit ovat:

o Ympäristö: hiilijalanjälki

o Sosiaalinen: Työntekijöiden hyvinvointi ja työtyytyväisyys

o Hallinto/hyvä liiketapa:

 • hallituksen ikä, sukupuoli, vähemmistöryhmiin ja koulutustaustaan liittyvä monimuotoisuus
 • naispuolisten ja vähemmistöryhmien edustajien osuus johdon ja ylimmän johdon tehtävissä
 • johtoryhmän ikä, sukupuoli, vähemmistöryhmien, vammaisten ja koulutustaustaan liittyvä monimuotoisuus
 • johtamisen rakenne ja johtamisprosessien kyvykkyys
 • työntekijöiden tyytyväisyyden mittaaminen ja muut hyvinvoinnin mittarit
 • hallituksen ja johtoryhmän arvio strategiasta ja ESG-ohjelmasta
 • lahjonta ja korruptio
 • sisäinen auditointi
 • hallituksen ja johtoryhmän itsearvioinnit
 • sisäinen ja ulkoinen ESG-raportointi

 

Spesifiset indikaattorit tunnistetaan olennaisuusarvioinnissa: käytössämme on arvonluontimalliimme sisältyvä ESG-arviointi yhdessä strategiaohjelmien kanssa, joiden avulla tunnistetaan jokaiselle yhtiölle oma olennaisuusarvio ja vastuullisuusohjelma.

Lisätietoja Kestävän rahoituksen politiikastamme antaa Veera Sylvius, Managing Partner, puh. +358 400 658 589.

Voland Technology Growth Fund I -rahasto ottaa seuraavalla tavalla huomioon artiklan 6 mukaiset PAI-indikaattorit, jotka on määritelty RTS-luonnoksessa (Regulatory Technical Standards, RTS) ennen investointipäätöstä ja investointiperiodin aikana:

Ennen investointia, osana due-diligence -prosessia:

 • Jokainen portfolioyhtiö tarkastellaan peilaten PAI-indikaattoreiden listaan (Taulukko 1 RTS-luonnoksessa)
 • Muut oleelliset indikaattorit (jotka koskevat yhtiöiden ympäristö-, sosiaalista ja hallinnollista vastuullisuutta), joista päätetään olennaisuusarvioinnin perusteella jokaisen portfolioyhtiön kohdalla (Taulukot 2 ja 3 RTS-luonnoksessa)

Kun jokin indikaattori on sellaisella ei-hyväksyttävällä tasolla, jota voidaan pitää kestävyysriskinä ja toimia tilanteen parantamiseksi ei voida tehdä, investointiprosessi pysytetään.

Kun jokin indikaattori on sellaisella ei-hyväksyttävällä tasolla, jota voidaan pitää kestävyysriskinä ja toimia riskin lieventämiseksi voidaan tehdä, tehdään suunnitelma hyväksyttävän riskitason saavuttamiseksi määritellyn aikaperiodin aikana, ja investointiprosessia ei pysäytetä.

 Kun jokin indikaattori havaitaan olennaiseksi olennaisuusarvioinnissa, ja on mahdollisuus parantaa indikaattorin arvoa, laaditaan suunnitelma indikaattorin parantamiseksi osana investointiprosessin arvonluontimallia, ja investointiprosessia ei pysäytetä.

Kun investointi on tehty, aikaisen raportoinnin vaihe:

 • PAI-indikaattoreita tarkastellaan Artiklan 6 mukaisesti (RTS-luonnos, artikla 6.)
 • Tehdään historiallinen vertailu indikaattoreista aikaisemmilta kausilta
 • Luodaan suunnitelmia, miten parantaa PAI-indikaattoreita, joiden kehitys ei ole suotuisaa. Suunnitelmat sisältävät:
  • spesifisiä, numeerisia tavoitteita
  • aikataulun
  • nimitetyn johtajan, jonka vastuulla on tavoitteiden saavuttaminen
 • Tulokset kootaan portfoliotasolle, jotta voidaan selvittää tilanteen vaikutus rahastoon

 

Lataa vastuullisuusraporttimme ja lue lisää vastuullisuudestamme täältä.

Kun Voland arvioi kestävyysriskejä, se käyttää EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen (SFDR) lainopillista määritelmää:

'Kestävyysriskillä' tarkoitetaan ympäristöön, yhteiskuntaan tai hallintotapaan liittyvää olosuhdetta tai tapahtumaa, joka toteutuessaan voi aiheuttaa todellisen tai mahdollisen olennaisen kielteisen vaikutuksen sijoituksen arvoon.

Määritelmässä on kaksi pääelementtiä (1) laajakirjoinen ESG-tapahtuma/tilanne, joka voi (2) aiheuttaa negatiivista vaikutusta portfolioon. Tämä tarkoittaa, että Volandin odotetaan tunnistavan relevantit ESG-riskit ja sittemmin päättävän, mitkä niistä voivat toteutua lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä viitaten sen investointistrategioihin.

Kaksielementtisen toteutumisen konsepti tarkoittaa sitä, että siinä missä investoinnilla voi olla negatiivisia vaikutuksia yhteisön ympäristöön (Principal Adverse Impacts), vaikuttavat kestävyysriskit investointiin suoraan.

Kestävyysriskit voivat liittyä ympäristö-, sosiaalisiin- ja hallinnollisiin menettelyihin. Voland käyttää monia omia ja ulkoisia työkaluja tunnistaakseen ja arvioidakseen kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä ja niihin liittyviä riskejä. Sijoittamisemme due-dilligence -prosessi ja riskienhallinta, ja arvonluontimallit tunnistavat ja arvioivat riskejä.

Kestävyysriskien johtaminen on integroitu osaksi prosessejamme ja kuvattu lyhyesti Vastuullisen sijoittamisen politiikassamme.

Kestävyysriskien vaikutus tuottoihin

Kestävyyteen vaikuttavilla tekijöillä – kuten ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja työntekijöihin liittyvillä asioilla, ihmisoikeuksien kunnioituksella, korruptionvastaisuudella, lahjonnan vastaisuudella – voi olla joko positiivinen tai negatiivinen vaikutus sijoitustemme taloudelliseen suorituskykyyn.

Negatiivisten vaikutusten arviointi tehdään yhdessä riskien arvioinnin kanssa

 

 • Jos riskiarviossa paljastuu riskejä, jotka arvioimme vaikeiksi hallita, investointiprosessi pysäytetään. Yleisesti ottaen, taloudellisesti vaikuttavaa riskiä ei hyväksytä missään investoinnissa.
 • Jos tunnistamme riskejä, joilla on taloudellisia vaikutuksia, mutta jotka voidaan hoitaa, laaditaan suunnitelma hyväksyttävän tason saavuttamiseksi määritetyssä aikaperiodissa ja investointiprosessia ei pysäytetä.

Positiivisten vaikutusten arviointi on oleellinen olennaisuusarvioinnin lopputulos. ESG-vaikutin voi lisätä kassavirtoja monin tavoin, kuten kuvailemme Vastuullisen sijoittamisen politiikassamme.

Noudatamme toiminnassamme lakeja ja säännöksiä sekä Volandin Hyvän liiketavan periaatteita (Code of Concuct). Ilmoitusasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä hallituksen puheenjohtaja Erkka Niemeen tai Managing Partner Veera Sylviukseen.

 

 

Voland Partners perustettiin vuonna 2021 ja sen omistavat Volandin partnerit.

 

Voland Technology Growth Fund I- rahasto, koko €56.8M, 2022 vintage

 

 

Voland Technology Growth Fund I -rahaston sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia ja yksityisiä sijoittajia. Sijoittajiimme kuuluvat muun muassa TESI, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valion eläkekassa, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Teknologiateollisuuden 100 -vuotissäätiö, OP-Henkivakuutus ja Konstsamfundet Ventures, sekä Brade Oy, Stephen Industries Oy ja Novametor Oy. Lisäksi joukko menestyneitä teknologia-alan yrittäjiä, kuten Michael Falck (Relex Solutions), Timur Kärki (Gofore), Risto Virkkala (ePassi ja Eficode) ja Antti Pelkonen (Bitfactor) on liittynyt Volandin rahastoon sijoittaneiden joukkoon.

 

Veera Sylvius, Managing Partner

tel. +358 400 658 589

veera.sylvius@voland.fi

 

YHTEYS