Suomeen on perustettu teknologiaan fokusoitunut kasvusijoittaja - Voland Partners aloittaa €80M rahastolla

Voland Partnersin ensimmäinen rahasto Voland Technology Growth Fund I keskittyy tekemään vähemmistösijoituksia kasvaviin suomalaisiin teknologiayrityksiin ja luomaan arvoa aktiivisena, vastuullisena kanssayrittäjänä.

“Olemme kiitollisia luottamuksesta, jonka olemme sijoittajakunnasta saaneet ja toivotamme myös uudet sijoittajat tervetulleiksi. Teknologiaspesialistille on selkeästi tarvetta Suomen kasvusijoituskentässä. Ruotsissa ja muualla Euroopassa sekä USA:ssa kaltaisiamme toimijoita on jo runsaasti”, sanoo Veera Sylvius, Voland Partnersin toimitusjohtaja.

Volandin ensimmäinen rahasto keskittyy kasvaviin teknologiayrityksiin, joiden liikevaihto on noin €5-25M ja ovat kassavirtapositiivisia. Voland toimii aktiivisena kanssayrittäjänä ja keskittyy kohdeyritysten yrittäjien kanssa yhdessä tehtävään systemaattiseen strategiatyöhön ja ESG:hen. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kansainvälistymistä ja yritysjärjestelyjä sekä hyvää arvopohjaista johtamista ja merkityksellistä yrityskulttuuria.

“Volandin tiimillä on kymmenien vuosien kokemusta teknologia-alan huipulta johtajina, sijoittajina ja hallitusammattilaisina. Tiedämme, että systemaattinen strategiatyö ja erinomainen johtaminen sekä innostava työpaikkakulttuuri johtavat positiiviseen onnistumisen kierteeseen. Kehitämme parhaita yhtiöitä hyödyntäen teknologia-alan osaamistamme sekä vastuullisia periaatteitamme - tästä hyötyy koko yhteiskunta”, jatkaa Veera Sylvius.

Volandin ensimmäisessä rahastossa sijoittajina ovat mm. TESI, Brade Oy, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Teknologiateollisuus ry:n 100-vuotissäätiö, Lääkäriseura Duodecim, Konstsamfundet, sekä teknologia-alan huippunimiä, kuten mm. Risto Virkkala TCG -yhtiönsä kautta.

Leave a Comment