Teknologiakonkari Seppo Kuula Cloud1:n hallituksen puheenjohtajaksi

Seppo Kuula on nimitetty suomalaisen data- ja pilviratkaisuihin erikoistuneen Cloud1:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Kuula tuo Cloud1:lle näkemystä palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, kansainvälistymisestä ja tekoälyn mahdollisuuksista datapalveluissa.

”Cloud1 on jo Suomen johtava yritys omalla liiketoimintakriittisen datan jalostamisen osaamisellaan. Ensimmäisiä tehtäviämme on muotoilla osaamisesta entistäkin ymmärrettäviä palveluita, joita tekoäly tukee uusilla tavoilla”, Cloud1:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kuula sanoo.

Kuula toimii tällä hetkellä tekoäly-yhtiö SiloAI:n neuvonantajana ja tuo osaamisensa Cloud1:n liiketoiminnan kehitykseen.

Kuulan mukaan tekoälyratkaisujen käyttöönotto etenee nyt nopeasti.

”Esimerkiksi PwC arvioi, että tekoälysovellusten tuottama bruttokansantuote on yhdistetyn Kiinan ja Intian bkt:n verran vuonna 2030. Cloud1 mahdollistaa data-alustaosaamisellaan kehittyneet tekoälyratkaisut tässä teknologiamurroksessa”, Kuula sanoo.

Cloud1 pyrkii kehittymään listautumiskelpoiseksi yritykseksi seuraavan viiden vuoden aikana.

”Sepon näkemyksellisyys ja todistettu kyky hyödyntää suuret teknologiset murrokset tuovat meille uusia kasvun mahdollisuuksia, kun valjastamme vastuullisen datan ja tekoälyn asiakkaidemme liiketoiminnan kehitykseen, sanoo Cloud1:n perustajaosakas ja kaupallinen johtaja Harri Puupponen.

Rönsyily uhkaa kasvua

Cloud1 on perustettu vuonna 2012 ja kasvanut kannattavasti noin 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi yritykseksi.

Yritys on saavuttanut kokoluokan, jossa kotimaiset alan yritykset myydään usein suuremmille yhtiöille tai ulkomaiseen omistukseen.

Cloud1:n seuraava kasvuharppaus perustuu tarkkaan ydinosaamisen määrittelyyn ja sen syventämiseen.

”Suomi on täynnä esimerkkejä it-yrityksistä, jotka ovat menettäneet otteensa markkinoista, kun ne ovat laajentaneet liiketoimintaansa ydinosaamisensa ulkopuolelle ja unohtaneet, missä he alun perin olivat parhaita”, Kuula sanoo.

Suomessa alan yritykset tekevät usein ratkaisuja, jotka hyydyttävät lupaavan kasvun.

”Cloud1 on löytänyt oman osaamisalueensa Microsoftin Azure-pilvialustoilla ja tekee sen paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Tämän rinnalle tuomme nyt tekoälyn uudet mahdollisuudet”, Kuula linjaa.

Tuttu tiimi jälleen yhdessä

Cloud1:n seuraavaan kasvuvaiheen tukena on pääomasijoitusyhtiö Voland Partners, joka teki vähemmistösijoituksen Cloud1:iin viime vuoden lopussa.

”Cloud1 on erinomaisesti johdettu asiantuntijatalo, jossa on Suomen parasta dataosaamista ja voittajakulttuuri. Data-alustojen rakentaminen pilveen ja datan hyödyntäminen liiketoiminnassa ovat vahvoja megatrendejä toimialasta riippumatta. Cloud1:lla tämä osataan tehdä älykkäästi, kustannustehokkaasti ja vastuullisesti”, sanoo Voland Partnersin toimitusjohtaja Veera Sylvius.

”Seppo Kuula on paras mahdollinen henkilö johtamaan puhetta hallituksessa, joka työstää uutta kasvustrategiaa yhdessä toimivan johdon kanssa ja sparraamaan strategian viemisessä käytännön tasolle”, Sylvius jatkaa.

Voland Partnersin neljästä perustajasta kolme oli Kuulan tiimissä jo Siili Solutionsissa, kun yhtiöstä kehitettiin Helsingin pörssiin listattu yhtiö.

Voland Partnersin perustajista Erkka Niemi toimi Siili Solutionsin teknologiajohtajana, Samuli Siljamäki talousjohtajana ja Jyrki Laune Siili Solutionsin M&A-järjestelyiden neuvonantajana.

”Voland Partnersin mukaantulo Cloud1:iin oli yrityksen perustajilta onnistunut ja ratkaisevan tärkeä päätös. Meillä on kasassa tuttu tiimi ja siten loistava tilaisuus tehdä Cloud1:sta alansa paras yhtiö Suomen lisäksi myös kansainvälisesti”, Kuula sanoo.

Lisätiedot:

Harri Puupponen, perustajaosakas, kaupallinen johtaja, Cloud1 Oy
Puhelin: + 358 40 550 1175
Sähköposti: harri.puupponen@cloud.fi

Seppo Kuula

  • Koulutus: Tekniikan tohtori, suorittanut lisäksi kolme korkeakoulututkintoa
  • Ura: Yli 20 vuoden kokemus korkean teknologian yritysten muutoksen ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä.
  • Tuoreimmat toimitusjohtajakokemukset:
    Unikie Oy: (550+ työntekijää)
    Enfo Oyj
    : (1000+ työntekijää)
    Siili Solutions Oyj: (750+ työntekijää)
  • Toteuttanut kaksi listautumista ja lähes kymmenen yritysfuusiota viimeisen kymmenen vuoden aikana
  • Kuula toimii tällä hetkellä Silo AI:n neuvonantajana ja Finlabs Oy:n hallituksen jäsenenä. Hän on lisäksi viestintätoimisto Bravura Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Cloud1 Oy on datavetoisiin pilvipalveluratkaisuihin keskittynyt suomalainen asiantuntijayritys. Cloud1:n palvelut koostuvat Azure-osaamisesta, arkkitehtuurisuunnittelusta, analytiikka-, data- ja integraatioratkaisujen ketterästä kehittämisestä sekä Microsoftin kehittyneestä analytiikasta ja low code -ratkaisuista. Cloud1:n liikevaihto oli noin 8 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Voland Partners Oy on teknologiayritysten kehittämiseen erikoistunut vähemmistösijoittaja. Voland Technology Growth Fund I -rahasto noudattaa vastuullisen sijoittamisen SFDR 8+ -artiklaa. Rahaston tavoitekoko on 80 miljoonaa euroa. Cloud1 on Voland Partnersin ensimmäinen sijoituskohde.

 

Leave a Comment