Voland Partners kiihdyttää Biila Solutionsin kasvua 3,5 miljoonan euron pääomasijoituksella

Biila kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi autojen siirtopalveluiden alustaksi.

Voland Partners tekee 3,5 miljoonan euron sijoituksen autokaupan logistiikan mullistavaan suomalaiseen Biila Solutionsiin.

Sijoituksen myötä yhtiö jatkaa alustapalvelunsa teknologiakehitystä ja kiihdyttää kansainvälistymistään.

”Korona oli meille kasvun käänne Suomessa. Samalla se kuitenkin sotki ensimmäisen yrityksemme laajentua Ruotsin markkinoille. Nyt aika oli kypsä sille, että otamme mukaan sijoittajakumppanin, joka tuo meille näkemystä ja kokemusta teknologiakehityksestä, skaalaamisesta ja kansainvälistymisestä”, Biila Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Aapeli Kallunki sanoo.

Alustan eri osapuolten tarpeiden optimoiminen koneoppimisen ja tekoälyn sovelluksilla tarjoaa merkittävää potentiaalia ja kilpailuetua.

”Biilan innovatiivinen alustaratkaisu mullistaa autojen logistiikan ja samalla tuo hyötyjä niin ympäristölle kuin yhteiskunnallekin. Ratkaisun avulla asiakkaat saavat nopeampaa, täsmällisempää ja kattavampaa palvelua, kun samalla vältetään turhaa ja saastuttavaa liikkumista”, Voland Partnersin perustajaosakas Jyrki Laune sanoo.

Biila Solutionsin tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihto 30 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä.

”Yhtiöllä on huikeat mahdollisuudet ulkomaiseen skaalaamiseen. Lisäksi Biilan kunnianhimoinen yrittäjäkulttuuri, kyky kasvaa tuloksellisesti ja ihmisten hyvä johtaminen resonoi Voland Partnersin arvojen kanssa”, Laune jatkaa.

Alusta yhdistää tarpeet

Biila optimoi koneopppimisen ja tekoälyn avulla autokaupan logistiikkakysynnän ja autojen siirtokapasiteetin tarjonnan ennennäkemättömän tehokkaasti.

Alusta optimoi reitit ja ketjuttaa ajoja. Näin voidaan myös yhdistää liikkumisen tarpeita. Optimoimalla siirtoja säästetään turhia ajokilometrejä ja luontoa.

Alustan ydinajatuksena on yhdistää kaksi liikkumisen tarvetta: ihmisten liikkumisen paikkakunnalta toiselle ja autokaupan tarpeen siirtää autoja. Nykyisin autojen siirrot tehdään pääasiassa rekkakuljetuksilla tai junilla.

”Tarjoamme autokaupan tarvitseman siirtokapasiteetin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tämä mahdollistaa kustannussäästöjen lisäksi myös liikenteen päästövähennyksiä”, Kallunki sanoo.

Biilan alustalta tilattu autonsiirto saapuu kohteeseensa keskimäärin 29 tunnissa.

Viime vuonna alustalla siirrettiin kaikkiaan 90 000 autoa. Siirtomäärä kasvoi 50 prosenttia vuodesta 2022.

Alusta tarjoaa lisätienestin mahdollisuuden muun muassa opiskelijoille ja eläkeläisille, jotka muutenkin liikkuisivat paikkakunnalta toiselle.

”Sen sijaan, että opiskelija osaa junalipun kotipaikkakunnalle, hän varaa alustalta sopivan ajankohdan auton siirrolle ja tienaa siitä sovitun palkkion. Tai jos olet menossa käymään sukulaisten luona toisella paikkakunnalla, voit katsoa, onko paikkakuntien välille tarjolla auton siirtoa. Matkakulujen sijaan siirto tarjoaa lisätienestiä”, Kallunki kertoo.

Esimerkiksi Tampere—Helsinki-välin siirtoajon palkkio on tyypillisesti noin 60 euroa.

Kansainvälistä kasvua

Biila Solutions on kasvanut nopeasti Pohjoismaiden suurimmaksi toimijaksi alallaan. Seuraavaksi yhtiö laajentuu Ruotsin markkinoille, missä alustapalvelu on ehtinyt herättää mielenkiintoa ennen virallista lanseerausta.

Yhtiö sai peräti 2 000 kuljettajahakemusta muutamassa kuukaudessa sen jälkeen, kun se julkaisi hakevansa autojen siirtoajoihin kuljettajia Ruotsissa.

Biilan kuljettajat ovat ajaneet jo useita satoja ajoja Ruotsissa viime syksystä lähtien.

Palvelu lanseerataan virallisesti Ruotsissa 30.1.2024.

Käytettyjen autojen siirrot ovat yksi voimakkaimmin kasvavista palveluista. Lisäksi autojen siirrot huoltoon ja takaisin kotipihaan työllistävät merkittävästi Biilan alustalle rekisteröityneitä kuljettajia.

”Vaihtoautokauppa tarvitsee nopeaa, kustannustehokasta, skaalautuvaa ja ennustettavaa logistiikkaa. Meidän alustamme tarjoaa tähän ylivoimaisesti parhaan ratkaisun, johon perinteinen rekkakuljetuksiin perustuva logistiikka ei kykene”, Kallunki sanoo.

Lisätiedot:

Aapeli Kallunki
toimitusjohtaja, Biila Solutions
p. +358 40 4147 403

Jyrki Laune

perustajaosakas, Voland Partners
+358 40 743 2391
 

Biila Solutions on Suomessa ja Ruotsissa toimiva teknologiayhtiö, joka tunnetaan edistyksellisestä autologistiikan alustasta. Biilan pääasiallisia asiakkaita ovat autokaupat, huoltoliikkeet ja leasing-yhtiöt, joiden tarpeisiin Biila siirtää minkä tahansa auton keskimäärin 29 tunnin sisällä. Biilan alustan kautta käytettävissä on noin 1800 aktiivisen kuljettajan verkosto. Vuonna 2023 Biilan kautta siirrettiin noin 90 000 autoa.www.biila.io

Voland Partners on teknologiayritysten kehittämiseen erikoistunut vähemmistösijoittaja. Voland auttaa kunnianhimoisia yrittäjiä menestymään kehittämällä yritystä systemaattisesti ja strategisesti sekä luomaan yhdessä menestystarinoita, joista koko yhteiskunta hyötyy. Voland Technology Growth Fund I -rahasto noudattaa vastuullisen sijoittamisen SFDR 8 -artiklaa. Lisätietoja: www.voland.fi

 

Leave a Comment