Seppo Kuula siirtyy Cloud1:n toimitusjohtajaksi

Cloud1:n tavoitteena on kasvaa  Pohjoismaiden johtavaksi yhtiöksi ratkaisemalla olennaisen ongelman, johon yritykset herkästi kompastuvat digitaalisella kehityspolullaan.

Kokenut teknologia-alan kasvuyhtiöiden johtaja, tekniikan tohtori, Seppo Kuula on nimitetty tietohallintayhtiö Cloud1:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuussa. Kuula on johtanut aikaisemmin menestyksekkäästi muun muassa Siili Solutionsin, Enfon ja Unikien kasvua. Hän on toiminut viimeiset 1,5 vuotta tekoäly-yhtiö Silo AI:n palveluliiketoiminnan johtajana.

”Olen saanut johtaa hienoja yrityksiä digitaalisen ajan murroksien etulinjassa aina tiedonsiirron kehittymisestä digitaalisiin palveluihin ja uusiin alustoihin. Nyt tekoälymurros on vasta alkamassa, ja näen Cloud1:n kanssa mahdollisuuden olla edelläkävijänä auttamassa yrityksiä tuolla matkalla”, Kuula sanoo.

Johtava Azure-kehityskumppani

Cloud1 tavoittelee kasvua Pohjoismaiden johtavaksi yritystekoälyjärjestelmien, ja erityisesti Microsoftin teknologiaan perustuvien data-alustojen sekä datanhallinnan ratkaisujen soveltajaksi ja integraattoriksi.

“Microsoftilla on ainoana yrityksenä maailmassa koko teknologiapino tekoälyn upottamiseksi tietojärjestelmään. Esimerkiksi generatiivisessa tekoälyssä on nähty vasta teknologian esittely ja alkusoitto”, Kuula arvioi.

Cloud1:n kasvua vauhditetaan yritysostoilla Suomessa ja ulkomailla pääomasijoittaja Voland Partnersin tuella. Hiljattain julkistettu Devisioona Oy:n yhdistyminen Cloud1-konserniin vahvistaa merkittävästi yhtiön palvelutarjoamaa integraatio- ja käyttöliittymäkehityksessä sekä tekoälysovelluksissa.
 
“Cloud1:sta on tullut asiakkaidensa datatekemisen end-to-end-kehityskumppani. Tämä Azure-ekosysteemissä harvinainen kokonaisuus data-alustoista, integraatioihin ja käyttöliittymiin luo meille otollisen aseman. Yrityskaupat kiihdyttävät kasvuamme, kun laajennumme Pohjoismaiden markkinoille”, Kuula sanoo.

Cloud1:n nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Riihentupa jatkaa yhtiön palveluksessa ja vastaa jatkossa asiakkuuksien johtamisesta. 

"Olemme kiitollisia Tuomolle hänen upeasta työstään Cloud1:n toimitusjohtajana. Yritys muuttui pienestä konsulttitalosta Suomen johtavaksi Microsoft Azure -asiantuntijaksi. Nyt, kun kasvua kiihdytetään edelleen, yhtiö tulee Sepon johdolla ottamaan seuraavat kasvuloikat kohti Pohjoismaista ykköspaikkaa”, Voland Partnersin toimitusjohtaja Veera Sylvius sanoo.

Yritykset kompastuvat dataan

Kuulan mukaan seuraavassa vaiheessa yritysten on varmistettava, että kiihtyvällä vauhdilla kasvava datamäärä on organisaatioden hallinnassa siten, että kerätty data myös jalostetaan tehokkaasti liiketoiminnan kasvun ajuriksi. Kuulan mukaan tämä on kysymys, johon moni organisaatio on kompastunut aikaisemmin.  Yhtä tärkeää on se, miten organisaation muutosjohtamisessa mahdollistetaan liiketoiminnan omistajuus dataan ja datanhallintaan mahdollistetaan.

“Ilman laadukasta dataa ei rakenneta analytiikkaa, tiedolla johtamista, digitaalisia kaksosia, metaversumia tai arvoa tuottavaa tekoälyä . Organisaatioiden on varmistettava, että tietojärjestelmäkokonaisuus alustoista integraatioihin ja käyttöliittymiin on teknologisesti yhteensopiva ja rakennettu tukemaan datan laatua.”

Kuulan mukaan käsillä oleva tekoälyn murroskausi johtaa koneen ja ihmisen luonnolliseen yhteistyöhön.
 
“Jos ihminen joutui aikaisemmin opettelemaan koneen kielen, nyt kone alkaa puhua ihmisen kieltä. Kun tähän yhdistetään modernit low code –ratkaisut käyttäjäpinnan rakentamisessa, organisaatioille aukeaa kehityspolku tekoälyn tukemaan johtamiseen ja yritysprosessien ohjaukseen”, Kuula sanoo.

Lisätiedot
Seppo Kuula
Toimitusjohtaja, Cloud1 Oy (8/24-)
p. +358403700032
seppo.kuula@cloud1.fi

Cloud1 on datavetoisiin pilvipalveluratkaisuihin keskittynyt asiantuntijayritys. Cloud1:n palvelut koostuvat Azure-osaamisesta, arkkitehtuurisuunnittelusta, analytiikka-, data- ja integraatioratkaisujen ketterästä kehittämisestä sekä Microsoftin kehittyneestä analytiikasta ja low code -ratkaisuista.

Leave a Comment