Pari ajatusta lukemisen tärkeydestä

Lukemisen hyödyt ovat kiistattomat ja moninaiset. Lukeva henkilö oppii laajasti maailmasta – sen historiasta, nykytilasta, mahdollisista tulevaisuuksista, erilaisista ihmisistä, tilanteista, kulttuureista ja ilmiöistä. Lukeva ihminen on ajatteleva ihminen. Lukeminen lisää tunnetaitoja ja kasvattaa empatiakykyä, parantaa kirjoitustaitoa, auttaa jäsentämään ajatuksia ja ilmaisemaan itseä selkeästi ja ymmärrettävästi. Kaikki tämä on tärkeää ihmisen menestyksen ja onnellisuuden kannalta, sillä mitä muuta meillä lopulta on, kuin ajatuksemme ja tunteemme, kyky ymmärtää niitä ja ilmaista niitä muille.

Lukutaitoiset tiimit menestyvät

Ajattelutaidoissa, reflektoinnissa, kommunikaatiotaidoissa ja kyvyssä jäsentää oppimaansa piilee myös menestyvien tiimien salaisuus. Parhaat tiimit koostuvat ajattelevista yksilöistä, jotka tukevat toisiaan ja luottavat toisiinsa. Näillä yksilöillä on näkemyksiä, ideoita sekä kyky ilmaista niitä ja jakaa niitä ympärillä olevien ihmisten kanssa. Yhdessä niitä työstetään eteenpäin ja kenties perustetaan yritys idean ympärille. Yrityksen arvolupausta ja merkityksellisyyttä kommunikoidaan asiakkaille, sijoittajille ja työntekijöille – ja kas, meillä on käsissämme kasvuyritys. Ja kasvuyrityksiä tämä maa tarvitsee.

Joululahjaksi kirjoja!

Suomi on häviävän pieni kielialue, jonka erityislaatuisuuden säilyttäminen on erittäin tärkeää yhteiskunnan menestyksen kannalta. Kirjallisuus ja muut kulttuurin lajit auttavat jokaista ihmistä ymmärtämään omaa elämäänsä ja ympäröivää yhteiskuntaa. Sen tähden lukutaidon ja kirjallisuuden säilyttäminen pitäisi olla jokaisen agendalla. Me voimme jokainen onneksi vaikuttaa asiaan, ja iloksemme joulun aika tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden! Jos olet aikeissa muistaa läheisiäsi joululahjoilla, haastan sinut ostamaan lahjaksi kirjoja: suomeksi kirjoitettuja kaunokirjallisia teoksia, käännöskirjallisuutta, tietokirjoja, runokirjoja, esseekirjoja, fantasiaa, lastenkirjoja, klassikoita; näin annat lahjaksi monipuolisia elämyksiä sekä mahdollisuuden kokea jotain aivan uutta.

Leave a Comment